QiGong; mindfulness, avspänning och rörelsemedvetenhet samt konceptet "Ryttar-QiGong"

Har vi inte alla en längtan efter att hinna i fatt oss själva? Känslan av att andas ut och "bara vara"? Tänk vad härligt att utöva något så långsamt du bara kan, och ju långsammare desto närmare kommer du dej själv. QiGong och TaiChi brukar beskrivas som "meditation i rörelse" och det är vad vi tränar på. `Genom att träna på att göra varje rörelse långsamt och koppla det till andningen så ökar möjligheten till att vi kan vara i nuet längre och längre tid. Idag kan vi följa att forskningen ger stöd för dessa typer av träning som metod för stresshantering och ökat välbefinnande.

För många år sedan fick jag en dikt i present av bästisen Tinna Sigge. Den skrevs som en hyllning till min Örtagård, som jag drev. Men man kan läsa in mycket mer i dikten. Trädgården kan få vara uttryck för en plats där man får frid, eller varför inte samvaron med en älskad vän, make/maka eller husdjuret? Kanske har du en trädgård i dig själv, dit du kan gå? Läs o njut;

"I min bästa väns trädgård
sträcker sekunderna ut sig
till ögonblick
av stillhet
där jag kan stillna
hålla andan
få fatt i det
ofattbara
som är jag.
Hjärtat saktar sina slag
när tiden öppnar sig."

KURSER
Jag startat ett koncept som jag kallar "Ryttar-QiGong". Det är en blandning av QiGong,rörelsemedvetenhet och andningsövningar som är särskilt anpassade för oss när vi är ryttare. Genom att bli medveten om våra rörelsemönster och förstå hur de kommer att påverka hästen, så ökar möjligheten till att förändra snedheter och assymetrier. Jag kommer dessutom få förklaringar till fenomen som "högervolterna blir alltid större än vänstervolterna", "jag kan bara fatta den ena galoppen", "det är omöjlkigt att sitta ner i trav" och liknande uttalanden!

Det finns även vanliga QiGongklasser att vara med på, som riktar sig mot alla som vill ha en mer långsam aktivitet med avspänning, meditationer, stresshantering och balansövningar.

Vill du vara med på någon aktivitet? Hör av dig! Vill du att jag kommer till din ridkubb el dyl, eller vill att jag ordnar en prova-på-dag? - kom med förslag så hittar vi på något!

Jag är bland annat utbildad QiGonglärare från QiGiongakademien, Mindfulnessinstruktör utbildad av Ilivera, Andnings- & anaerobics-träningsinstruktör - utbildad på Axelsons och jag hämtar inspiration från i "Easy Movements" Easy movements är rörelser som skapar avslappning, ökar kroppsmedvetenheten, ger bättre kroppshållning och balans. Alltså ett komplement till mina tidigare utbildningar. Här kan du läsa mer. Spännande framtid väntar - häng med! Välkommen!