Anne och djuren!

Jag bor på en gård som heter Kyrsta, i Storvreta strax utanför Uppsala med maken Morgan, 6 hästar, 2 hundar och 4 katter. I mitt yrkesliv har jag arbetat, förutom med ridundervisning, inom vård och psykiatri samt i skolans värld med elever med särskilda behov. Människans psyke, biomekanik och inlärning har alltid intresserat mig, så det faller sig naturligt att det kommer med i mitt yrke som ridinstruktör. Förutom allt detta gillar jag örter och trädgårdsodling, virkar ibland och gillar mat i goda vänners lag!

Hästarna är (i ordning från vänster till höger); Lina - ridtravare, Verbena samt halvbrorsan Berra - shetlandsponnyer, Elsa - engelskt fullblod samt Malva - svenskt halvblod. De får vara med och arbeta med mig i undervisningen och ridterapin och har olika uppgifter! Sedan i julas bor även Joker här! Han är 4 år och Orlov/Kladruber/Lippizaner. Bild nedan till vänster.

Hästintresset kom tidigt, och jag har i princip ridit hela mitt liv. Familjens första häst var fjordhästen Kim som användes till både körning och hopp- och dressyrridning. Dessvärre envis som "synden" men oj, vad jag lärde mig mycket av honom! Jag fick min första stora häst när jag var 14. Då kom Pikas, en rysk Orlovtravare in i mitt liv. han blev också en fantastisk allroundhäst som jag bland annat hoppade och red jakter på. Duktig blev han i dressyr och klarade både galoppombyten och galoppiruetter som en dans. Halvblodet Laika levde jag med i 25 år - fantastiskt! Hon blev 28 år och älskade dressyr även om hon hoppade (och bockade..) bra :-) Scrolla ner så ser du bilder på dem!
Tack till dem och alla andra hästar jag har fått lära mig av!
Joker Anne 11 år på Kim Pikas