Sitsanalys

Har du alltid undrat varför det är lättare att fatta en viss galopp? Eller varför volterna blir jättefina åt ett håll, men inte det andra? Håller du hårdare i en tygel? Har du uppmärksammat att alla hästar du rider, har svårt åt ett visst håll? Har du kanske börjat undra om det är du som är orsaken till det..?

Bra! Processen är igång! När vi sitter upp på hästarna, så är vi som en slags ryggsäck på hästen. Allt det som är snett i oss, kommer hästen att behöva kompensera för. Så ta ditt ansvar, och gör nåt som din häst kommer må bättre av!

Jag hjälper dig att göra en analys av hur just DU fungerar. Vad är dina styrkor, och vad är dina svagheter? Du får med dig en analys, samt lite tips på vad du ska tänka på när du tränar och rider. Du kommer kunna avgöra bättre när du rider, vad som hör till dig och vad som är hästens svårigheter. Chansen ökar att du faktiskt kommer till känslan av "ett med hästen" !

Analysen tar ca 1-1,5 timme och jag går bland annat igenom balansen i alla riktningar, du får sitta i en sadel och vi jobbar med dina diagonaler med mera. Det brukar bli mycket aha! och oj! Du har allt att vinna på att lära känna dina rörelsemönster och komma över svårigheter.

Jag kan även åka ut till dig/er och ha en föreläsning om sitsens betydelse där ni får prova på en del av det jag gör i analysen. Dra ihop stallkompisarna, ridklubben eller några goda vänner, så kommer jag. Under en sådan träff kommer jag bland anant gå igenom från skelettet hur ryttarkroppen fungerar, vad som händer i hästen när vi stter upp och hur vi kan göra för att bli mer inkännande, följsamma och balanserade ryttare- balans och röreleglädje är mina ledord!

Välkommen med förfrågningar!